Over ons

Marjon Leijen is sinds 2001 eigenaar van de Orthopedagogische Praktijk Ermelo. Ze is als zelfstandig orthopedagoog een praktijk gestart, maar inmiddels werkt in de praktijk een deskundig team van psychologen en (ortho)pedagogen.

Marjon is orthopedagoog-generalist en aangesloten bij de beroepsverenigingen NVO en NIP. Ze heeft de registraties algemene beroepsbekwaamheid en diagnostiek (NVO). Daarnaast is ze geregistreerd gezondheidszorgpsycholoog, BIG en kinder- en jeugdpsycholoog.

Visie

Wij zien uw kind en werken samen aan een optimale ontwikkeling
OPE staat voor Open, Persoonlijke en Eerlijke hulpverlening. De OPE is een laagdrempelige praktijk die professionele hulp biedt aan kinderen, jongeren en ouders. Uitgaande van de vraag, behoeftes en kwaliteiten van het kind en zijn omgeving, dragen wij zorg voor een optimale ontwikkeling.

Missie

We tonen oprechte interesse en betrokkenheid
We hebben oog voor de verscheidenheid van de kinderen/jongeren en hulpvragen, en passen onze benadering daar op aan. Hierbij luisteren wij naar het kind/de jongere en zijn of haar omgeving. Het creëren van een warme en veilige sfeer, waarin alles bespreekbaar is, staat voor ons centraal.

We streven naar samenwerking
Werken vanuit de driehoek ‘kind/jongere, omgeving en de OPE”. Omdat het kind nooit los te zien is van zijn omgeving, is samenwerken met ouders, belangrijke mensen in de omgeving van het kind en school, altijd ons streven.

We zijn gespecialiseerd en deskundig
We zijn gespecialiseerd in het diagnosticeren en behandelen van leerstoornissen (dyslexie en dyscalculie) en basis GGZ (sociaal-emotionele problemen). Hierbij richten we ons met name op kinderen / jongeren van 5-18 jaar. Als team zijn we op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en zorgen wij voor deskundigheidsbevordering. Op deze manier kunnen wij op een kundige en verantwoordelijke manier met u meedenken rondom uw hulpvraag.

Ons team